Opinió

 

<38/73>

Miquel Àngel Tortell

08.10.2013

Miquel Àngel Tortell: 'La llavor ja és sembrada, ara cal anar-la regant'

El primer dia de curs s'ha viscut en un ambient molt bo i sa a tots els instituts. Ha estat el primer dia en què hem anat a l'escola amb un somriure a la boca. Pares, professors... tothom. Tothom hi ha anat amb una idea d'agraïment, en tots els sentits; una idea que s'ha multiplicat i que ha pres formes diverses: pancartes, roses, cartells. Ha estat el primer dia de classe a tots els efectes. Puc dir que, almenys a secundària, el contacte amb els alumnes, el primer dia, ha estat molt bonic.


Això a banda, aquí ja no sabem si hem de ser professors o especialistes en dret, perquè el TIL no l'aplicam, però no sabem si és vigent o no. Hi ha una confusió legal i incorrem en allò que tant denuncia el PP, que és la inseguretat jurídica. No sabem si se'ns aplica l'article vint ni res. No sabem res. I ara, el dia que som, què feim? Vivim en una inseguretat jurídica manifesta en el principi de curs. I això no es pot permetre. Un norma com el TIL que s'aprova quan ja ha començat el curs en principi no es pot aplicar en el mateix curs. Som més enllà de la precipitació.


Aquesta setmana farem classes normals, però hem de reflexionar. Les accions de protesta continuaran, però som en una nova fase de la reivindicació. Fins ara fèiem assemblees que es radiaven en directe i ens trobàvem en situacions com, per exemple, que la cap de premsa de la conselleria escoltava les declaracions i decisions dels nostres representants, les passava a la conselleria i la consellera contestava amb noves declaracions a través del canal de manipulació del govern, que és IB3. Fins ara, doncs, la consellera responia a les decisions de les assemblees a través del canal de manipulació del govern. I per tant, ara començam una nova estratègia, amb accions diferents. Per exemple, dijous hi haurà caminades amb espelmes a molts pobles. A més, ara hi ha un nou moviment vinculat al PP que fa també mobilitzacions a favor del TIL. Bé, a la concentració a favor del TIL ja hem vist qui hi havia, quatre carcasses...

Ara ens reoganitzam i replanificam l'estratègia i la feina. La llavor ja és sembrada. Ara es tracta d'anar-la regant i que es faci grossa.


 


Miquel Àngel Tortell, professor IES Can Peu Blanc de sa Pobla.
(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial