Opinió

 

<38/73>

Carles Rabadà

17.05.2013

T'atreveixes a deixar WhatsApp per Hangouts?

Google ha fet el pas que faltava. I tu: t'atreveixes a deixar WhatsApp per Hangouts? Una vegada presentat tot l’arsenal de Google, toca analitzar-ho amb calma. Han presentat moltes coses (moltes centrades en desenvolupadors com l’Android Studio), com el renovat Google Maps, Google Music a l’estil de Spotify, el Samsung Galaxy S4 amb Android pur de fàbrica per 649 euros, el redisseny de Google+, els jocs en xarxa per guanyar els teus amics, traducció d’aplicacions en qualsevol idioma, un Gmail més complet o la renovació del disseny de la botiga. Ho vulguem o no, tot acaba afectant el nostre dia a dia.


Tot ho podem trobar en detall al bloc d’Apple i Android en català, Appledroid, que ho va oferir en directe per Twitter i amb articles al detall dintre el web. El gran esperat de la tarda va ser Hangouts, el servei de missatgeria unificat de Google. Us preguntareu per què si ja en tenim uns quants i coneguts? Doncs Google s’ha tret la son de les orelles i presenta un rival digne per a tots els qui coneixeu WhatsApp, Line o Spotbros.


Hangouts és senzill i fàcil d’utilitzar. Un cop instal·lat al vostre iPhone/iPad o Android, a part la versió per a Google Chrome, només heu de verificar si voleu el vostre número de telèfon i començar a gaudir de l’aplicació. Unificar és la paraula clau per a Google i aquest n’és un resultat evident.


Ens ofereix conversacions en grup o privades, videoconferències, pantalles compartides i tot compatible amb l’ordinador. I sí, amb la seguretat i la tranquil·litat que les vostres dades no s'escamparan pertot arreu i sense cap mena de xifratge. Tocar un contacte i parlar-hi, fàcil. Per eliminar una conversació només hem de fer lliscar el dit i desapareixerà de la pantalla. Intuïtiva amb totes les funcions bàsiques i amb el suport de Google.


Ara, és clar, la pregunta és: us veieu capaços de canviar WhatsApp o Line per Hangouts? Jo ja ho he fet i em podeu demanar qualsevol dubte sobre uns i altres a Twitter @carlesrgm. També podeu fer un cop d'ull a aquest vídeo.

Editorial