Opinió

 

<38/72>

Carles Rabadà

26.03.2013

Carles Rabadà: I si Google fos el dolent de la pel·lícula...

Sempre pensem que Google ho fa tot de bona fe, que ens ofereix l’última tecnologia i les millors actualitzacions per a satisfer l’usuari, i en un principi aquesta és i serà la finalitat. Hi tenim un sistema cada vegada més actualitzat i amb millors novetats que molts altres del mercat internacional, un gestor de correu que molts intenten imitar, un cercador --que és la base de Google-- que mai ningú no podrà superar (de moment), una botiga immensa d’aplicacions, films, música i dispositius en tot el món, i molts serveis que faciliten el dia a dia.


Ara girem la truita. Imagineu-vos que Google pren la decisió de tancar tots els serveis o de fer-ne pagar un preu molt alt i inaccessible a molts. (Ja sabem que va tancar Google Reader fa poc, però també ha publicat Kepp, l’eina per a fer la guerra amb Evernote.) Però podem parlar d'un cas pitjor: imagineu-vos que Google juga amb les vostres dades. Us recordem tot allò que Google pot tenir de vosaltres:


–qualsevol cerca que hi feu (tot queda enregistrat),


–els correus, encara que siguin personals, són dins els seus servidors,


–imatges al Google Drive,


–publicacions, missatges i 'hangouts' al Google+ (la seva xarxa social),


–empreses organitzades dins Google Apps,


–comptes bancaris, contrasenyes i tot allò més privat.


Imagineu-vos quin pànic pot causar una mala jugada de Google. De debò us penseu que Google no fa servir la vostra informació per donar-la a qui la demani amb poder?


Em sembla que pengem d'un fil i que si el fil es trenca molts ens adonarem que ens hem ficat de peus a la galleda...

Editorial