Opinió

Ricardo Sixto

12.12.2011

Ricardo Sixto: 'L'esquerra ha de trobar punts en comú per enfrontar-se al PP'

Serà una legislatura molt complicada, molt determinada pels interessos dels mercats. Ja es va acabar la legislatura anterior amb una reforma constiucional i aquesta començarà més enllà, al dictat d'Alemanya i dels mercats. Serà una legislatura dura, en la qual ens encararem amb una dreta molt entestada a reformar les condicions laborals.

Davant el nou reforçament de la política neoliberal que ens ve al damunt, cal treballar des de les institucions i també des dels carrers, comptant molt amb la gent, els sindicats i la societat civil, perquè és fonamental per fer front al que ens ve al damunt. Ens preparem per a un gener que vindrà calent.

En aquestes eleccions ha quedat demostrat l'afebliment del bipartidisme. PSOE i PP han perdut escons i han anat a forces més xicotetes, així que ara hi haurà un parlament més plural. No és que el PP haja arrasat, ha obtingut pràcticament els mateixos vots, però la política del PSOE no ha tingut el suport del seu electorat i per això ha perdut 4 milions de vots. L'esquerra ha de reflexionar i hem de trobar punts en comú per a enfrontar-nos a la política del PP. La societat no pot romandre callada, sinó que ha de continuar lluitant des del carrer contra el govern del PP.

Des d'EUPV tenim clar que cal una reforma de la llei electoral defensar els drets dels treballadors i que ens oposarem a qualsevol reforma que empitjore les condicions laborals.

Editorial