Opinió

Toni Ramon

26.10.2011

Toni Ramon (Escons en Blanc): 'Aquesta és la seva opció de democràcia: treure's de sobre els partits minoritaris'

No ens podrem presentar a València perquè no s'han validat tots els avals que hi hem presentat. A Granada, tampoc. A les altres 21 demarcacions de l'estat espanyol en les quals vam recollir avals, sí que ens hi podrem presentar. Però ja hem decidit que presentarem un recurs a la sala especial del Tribunal Suprem contra la decisió de la junta electoral central.

La reforma de la llei electoral que s'ha fet és profundament antidemocràtica. I posats a recollir avals, és terriblement discriminatori que els partits que ja tenen representació parlamentària no hagin de recollir avals com ho hem hagut de fer tota la resta. És un més dels molts obstacles que tenen els partits minoritaris.

I cal recordar que aquesta reforma es va fer sense cap mena de debat públic i fins i tot d'amagat, amb nocturnitat. L'únic propòsit d'aquesta reforma era dificultar l'accés a les eleccions dels partits minoritaris. Aquesta és la seva opció de democràcia: treure's de sobre els partits minoritaris, fer-los fora, i crear una casta política que decideix qui hi entra i qui en surt i s'autoprotegeix amb formes diverses d'immunitat judicial, blindatge de sous, opacitat de les despeses, etc. Per exemple, qui sap què fan els senadors? De què treballen?

Aquesta llei és una mesura més d'aquesta casta per perpetuar-se i protegir-se.

Toni Ramon, cap de llista per Barcelona d'Escons en Blanc
(comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial