Opinió

Biel Majoral

12.06.2012

Biel Majoral: 'Els diputats del PP han d'escoltar el clam de la gent senzilla'

Els diputats del PP han d'escoltar la crida de veritat que ja ha fet la societat per a deturar la modificació de la llei de normalització lingüística. El veritable clam, el van fer els pares i els mestres de les escoles en una resposta en massa en favor de l'escolarització en català. Si els diputats del PP no volen romandre desconnectats de la realitat, han d'escoltar aquest clam de la gent senzilla, dels pares i les mares, que han dit com volen el futur dels seus fills. Si no l'escolten, és que estan obsedits en una guerra d'autoodi.

Dissabte, en l'homenatge dels quatre joves independentistes que aniran a judici acusats de tot allò que sol acusar la policia, la mare d'un dels nois ho va dir ben clarament: 'M'enorgulleix que els nostres fills tenguin idees i lluitin per aquestes idees'. I aquest és el maldecap que tenen els diputats del PP. Que hi ha molta gent que té idees i la mobilització ja és molt gran. La resposta al carrer, de la gent senzilla i normal, és la que val de veritat. Com sempre, els intel·lectuals fan el que han fet sempre i miren cap a una altra banda. No ens calen aquells qui es complauen a portar la pancarta o a ocupar càrrecs.

Confio que n'Antoni Pastor avui voti contra la modificació de la llei de normalització, però hem de recordar que fa pocs dies va votar en favor del canvi de nom de Palma. Però, la crida, també l'hem de fer a tots els qui van votar el PP perquè calia sortir de la crisi econòmica sense tenir en compte que en començava una altra: la crisi identitària.

I no hem d'oblidar mai els versos de Guillem d'Efak:

Mallorca volen eixorca,
li volen esvair els fills,
però, els bons fills de Mallorca,
amb cançons no els fan dormir.

Editorial