Opinió

Mar Iglesias

06.12.2012

Mar Iglesias: Més absurd, impossible

Que ara el govern valencià es vulga vendre la Ciutat de la Llum demostra el fracàs del model econòmic dels grans esdeveniments i els grans edificis que la Generalitat Valenciana va instaurar durant anys. La Ciutat de la Llum era per si sola una aposta ridícula i absurda. Es va presentar com un espai dedicat a estudis de cinema perquè directors i professionals de tot el món escollissen Alacant per a rodar-hi films. Un espai pagat amb diners públics i tancat als alacantins, que mai no hi podien entrar. Bé, sí, fa poc van fer-hi una jornada de portes obertes… però s'havia de pagar per entrar-hi!


I el fet més greu és que després de tant bombo i plateret resulta que ningú no paga per rodar a Alacant, sinó que cobra! És a dir, la Ciutat de la Llum, gran obra sufragada amb diners públics, pagava a grans productores perquè rodaren films als seus estudis i després els alacantins no hi podien posar ni un peu. Més absurd, impossible.

Però el fet més significatiu és que, efectivament, demostra la caiguda d'un model de creixement econòmic que mai no ha donat cap benefici al territori. Finalment, queda clar que això no funciona. I al País Valencià d'exemples, n'hi ha molts. Des de Terra Mítica fins a l'aeroport de Castelló, passant per la fórmula 1, la volta al món de vela (Volvo Ocean Race), etc. Només ha beneficiat uns quants i no és precisament la gent del carrer.

D’una altra banda, dubte si ells se n'han adonat. Ara veig el govern valencià, president i consellers, paralitzat. No hi ha marge de maniobra i no saben què fer. Estan tots desorientats. Ara, jo sóc de les que pense que si tingueren diners potser continuarien fent grans edificis i grans esdeveniments, perquè potser per a ells sí que tenia sentit. Però ara passa que no hi ha diners i tot fa pensar que passarem uns quants anys així. Continuarem havent de suportar greus retallades en coses imprescindibles per a la població, com l'ensenyament i la sanitat, i encara trobarem en els pressupostos assignacions milionàries per a aeroports que no funcionen...


Editorial