Opinió

Quim Torra

23.11.2012

Quim Torra: 'El president Mas ha provocat el més gran desafiament a Espanya des de Francesc Macià'


Confio que les forces que defensen la llibertat de Catalunya siguem majoria per a desplaçar de tots els llocs que puguem les forces sucursalistes o espanyoles. Si el conjunt dels nacionalistes catalans guanyem, tots guanyem. Amb tot el cor, ens desitjo una gran victòria.


Però també és cert que un home, el president Mas, és qui ha acabat fent el més gran desafiament a Espanya des que Francesc Macià va decidir canviar la República espanyola que Lluís Companys havia proclamat al balcó de la Generalitat per la República Catalana. El coratge i la valentia del president tenen, per mi, un valor extraordinari i sento un deute de gratitud per a qui ha fet que, per fi, el món s'adonés de l'existència d'una vella nació d'Europa perduda i esborrada dins les fronteres espanyoles.


Wall Street Journal i Financial Times obriran l'edició del dia 26 sentenciant si Artur Mas ha tingut el suport que reclama per a tirar endavant el projecte de l’estat propi. Si el president resultés afeblit electoralment, seria un gravíssim entrebanc en el camí. No anem tan sobrats. La cadena d'esdeveniments que han de seguir-se ha de ser una cadena ininterrompuda d'èxits. Per això aquestes eleccions el votaré. I a partir del dia 25 al vespre tots els independentistes haurem de treballar colze a colze pel nou desafiament que ens espera: guanyar el referèndum.

Editorial