Opinió

 

<34/73>

Reis Juan

05.11.2013

Hem demostrat i s'ha demostrat que s'havia robat

Ara mateix no puc analitzar les coses. Tinc taquicàrdia, em pose a plorar de sobte, em pose a riure… Si pogués abraçaria tantíssima gent que ens ha donat suport! S'ha donat un exemple de com s'ha de treballar i de com eixir endavant en aquest país. Sabíem que la sentència anava molt avançada, que n'hi havia per a tres o quatre setmanes, però ningú no s'esperava que se sabés aquest matí. De fet, tenia un article a punt d'enviar per a publicar però ara ja no es pot aprofitar.


Des d'un punt de vista col·lectiu, com a plataforma d'afectats per l'ERO, la sentència dóna la raó a la lluita. Recordem que, en un principi, a bona part de l'opinió pública li importava un rave l'ERO de Canal 9. I durant l'any hem demostrat que no lluitàvem pel nostre sou ni pel nostre lloc de feina; lluitàvem perquè s'havia robat i s'havia malmès l'eina més important de comunicació de tots els valencians. La sentència ens dóna la raó.


Però, atenció, perquè la lluita no s'ha acabat. Si algú pensa que ens quedarem de braços plegats va molt equivocat, perquè hem demostrat i s'ha demostrat que s'havia robat. No pot ser que jo entre a ta casa a robar i després diga: 'Ai, ho sent.' No, hauré de tornar allò que haja robat. I si no puc tornar-ho hauré de pagar-ho d'alguna manera. La gent que ha destruït intencionadament RTVV i que a més ha volgut esborrar-nos del mapa perquè no evidenciàrem el que finalment s'ha pogut evidenciar ho haurà de pagar. És que si no no té gens de trellat. Ara no pot ser que aparega una filera de personatges dient: 'Ho lamente, m'he equivocat.' No pot ser que un director general diga: 'No, jo no vaig llegir l'informe de PriceWaterHouse perquè era massa complicat.' Doncs miri, no siga director general.

Ara el desgovern dels valencians pot dir el que vulga. Però que quede clar: és mentida que la readmissió dels treballadors signifique l'esfondrament de la Generalitat. És mentida. No es poden tancar ni obrir ràdios i televisions públiques com qui obre o tanca una perfumeria. A més, la sentència d'avui ens fa ser molts més, que defensem la nostra ràdio i televisió pública. No consentirem que continuen jugant amb els nostres diners, amb els nostres impostos, amb allò que som els valencians. Es pensaven que la societat valenciana estaria adormida tota la vida. Doncs no. Hem dit: 'Ja n'hi ha prou.' 

I la sentència ens torna a deixar molt clar què no tornarem a consentir, no solament els treballadors afectats, sinó bona part de la societat valenciana.


 


Reis Juan, ex-locutora afectada de Ràdio 9 afectada per l'ERO.
(Comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb.)

Editorial