Opinió

 

<43/88>

Marta Rojals

16.04.2012

Carn de cuneta

Per fi les nostres famílies podran conduir tranquil·les per les carreteres catalanes. El govern ha posat fil a l’agulla per fer desaparèixer les prostitutes dels vorals, que tantes preguntes incòmodes susciten des de les cadiretes dels seients posteriors dels monovolums. Preguntes no sempre tan innocents com: Papaaa, per què van d’estiu, aquestes senyores, si nosaltres portem anorac?; o Mamaaa, si se’ls ha espatllat el cotxe, per què no les vénen a buscar els seus amics?


La canalla, que són més vius que la fam, ja veuen que un hom —en aquest cas una ‘don’— no va a parar al mig del no-res de l’autovia pedalant alegrement amb bicicleta. Que la hi ha portada algú. Un algú que, si té fred, lluny de posar-se calça curta, es posa l’anorac, o aquella mena de jaqueta de pell que vostè i jo sabem, o es posa a recer. Doncs bé, amb la nova llei de carreteres, les xiquetes repartides per vies de titularitat de la Generalitat, les podran sancionar amb multes de fins a 30.000 euros. O sigui, que els hòmens que les subministren hauran de recalcular la ruta del GPS i passaran a distribuir-les per la N-340 o la N-II, que no són nostres. A grans mals, grossos remeis.


Per si ningú s’ho demanava, els hòmens que les comprin per hores, també seran multats. Deu passar com en tantes altres transaccions de cuneta: els boletaires que hi venen rovellons, els pagesos que hi venen cireres, patates, enciams, amb un ull a la carretera i l’altre al clatell. Cada any parlen de multar les parts, però, que se sàpiga, mai no s’ha proposat de sancionar el gènere. Una lògica espaterrant que no s’aplica si el gènere és femení, si el venedor és proxeneta, si l’empresa és una màfia i l’ens sancionador només busca ficar-hi la punteta per no prendre-hi mal.

Editorial