Opinió

Carles Choví

26.10.2011

Carles Choví (Units per València): 'El problema està en gent a la que no deixen votar una opció que li siga propera'

Esta reforma electoral no n'hi ha per on agarrar-la. La democràcia es basa en què la gent puga triar. En realitat, el problema no el tenim els partits als quals no ens deixen presentar, el problema està en la gent a la que no deixen votar una opció que li siga propera.

El que han fet és reduir l'oferta per tal que la gent o bé passe a l'abstenció o acabe votant l'opció que més s'assemble a la que volien votar i no poden. D'eixa manera el que aconseguim és que efectivament hi haja una part de l'electorat que acabe abstenint-se i que acaben votant només els fidels als grans partits.

Fer-nos arreplegar els avals no té cap sentit. Som un partit legal i som al registre de partits. Amb això n'hi ha prou. Si no, de què serveix ser un partit i no una agrupació d'electors? Mos han llevat la categoria de partit per a deixar-mos en una simple agrupació d'electors.

I atenció, és cert que no tenim representació en Madrid, però acabem d'eixir d'unes eleccions autonòmiques en les quals hem tingut 3.800 vots, molts més del nombre d'avals que mos exigeixen, que no arriba a dos mil. Aquestes eleccions avalen de manera anònima el suport que tenim.

Si tu vas a una entrevista de treball i l'entrevistador te pregunta per qui votaràs a les eleccions. Tu pots denunciar eixe entrevistador perquè vulnera el teu dret de mantenir la teva opció política en secret. I ara es demana a la gent que done el nom, el DNI i signe per a què un partit puga presentar-se a les eleccions. Per tant, en algun lloc n'hi ha una sèrie de papers en els quals hi ha el nom de persones que donen suport a un partit, encara que això no és exactament així perquè els que signen no signen per un partit sinó per la pluralitat. Però el paper existix. És una barbaritat, una aberració. És que és inconstitucional. I no hi ha res que ho justifique. Simplement és una acció contra la democràcia. Tot plegat, lamentable.

Carles Choví, secretari general d'Units per València
(comentari recollit via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial