Opinió

Tomeu Martí

16.01.2012

Tomeu Martí: 'La ciutadania ha reaccionat. I de quina manera'

Malgrat l'estrès al qual ens sotmet constantment el govern del PP, fent anuncis de mesures de tota mena per desgastar-nos, la ciutanadia ha reaccionat. I de quina manera. En tan sols una setmana ham aconseguit deu mil al·legacions al projecte de llei, cosa que vol dir que no només s'ha mobilitzat la gent que habitualment es mobilitza en favor de la llengua, sinó que també s'han mogut cercles habitualment menys actius perquè ha vist que això és una agressió en tota regla.
De fet, si arribàs a ser llei, seria l'agressió més gran al català a les Illes des de Franco. I la gent de les Illes s'ha adonat que el que vol fer Bauzá és terriblement nociu i perillós per la nostra llengua.

La cosa més interessant és que el govern va justificar aquest avantprojecte de llei dient que havia rebut al·legacions en sentit contrari --al·legacions que demanaven que es limités el català a l'administració. Doncs si aleshores va fer cas d'unes poques desenes d'al·legacions i va promoure un canvi de la llei, ara que faci el mateix amb les deu mil al·legacions sobre la taula. Per tant, ens ha de fer cas i ha de tirar enrere aquest projecte de llei.

A més, per primera vegada s'ha mobilitzat una part del PP en contra del govern, que és del mateix color. És molt significatiu perquè ara el PP gaudeix d'una hegemonia important i veure com una part rellevant del partit s'oposa a una mesura com aquesta, de fons, no és qualsevol cosa. Vol dir que fins i tot hi ha gent d'ells mateixos que s'adona que és una agressió intolerable.

I atenció, perquè si el govern acaba convertint aquest projecte en llei, ja puc garantir que hi haurà un conflicte social de gran dimensions.

(Opinió recollida via telefònica per la redacció de VilaWeb)

Editorial