Opinió

Pere Macias

12.12.2011

Pere Macias: 'No hi ha pla B, el pla és guanyar el pacte fiscal'

Tenim fixat com a objectiu el pacte fiscal, i el plantejarem utilitzant totes les possibilitats parlamentàries. Al debat d'investidura una de les coses que exposarem a l'hora de decidir el vot serà això. I aquí ja tindrem una primera opinió amb un cert nivell de fiabilitat perquè fins ara hi ha ha hagut semi-declaracions, per dir-ho d'alguna manera. A la nostra intervenció direm que hem de decidir el nostre vot, i que per fer-ho necessitem saber què pensa el PP en relació amb el pacte fiscal.

Ho farem sabent que és un tema complicat i que paral·lelament s'ha de fer feina parlamentària i social a Catalunya i que ja es va fent i que es fa bé. En aquest sentit hi ha hagut unes declaracions del president de Foment del Treball, que són molt positives en el sentit de la defensa clara del pacte fiscal.

Defensem el concert econòmic, recaptant tots els impostos i fixant d'una quota, que és un mecanisme de limitació de la solidaritat, i que va en la línia del que ha dit Gay de Montellà: una quota del 2% o el 2,5% i fins al 4%. Nosaltres estem d'acord amb aquest plantejament. I no hi ha pla B. El pla és guanyar el pacte fiscal, utilitzant tots els mecanismes possibles.

Editorial