Opinió

Rafa Xambó

21.12.2011

Rafa Xambó: 'L'agressió de Canal 9 a Compromís vol distreure de les altres qüestions'

La cobertura de Canal 9 sobre el discurs de Baldoví és manipuladora i inacceptable. A l'informatiu migdia van traure un tall breu de Baldoví, on parlava de la necessitat de reformar la llei electoral, però van silenciar tot el que va dir del que significaven els setze anys de govern del PP al País Valencià. Amb l'ex-president a la banqueta dels acusat, amb unes corts valencianes amb onze diputats encausat, etcètera. Baldoví va fer un repàs de tots els despropòsits del PP, de la seva prepotència a l'hora de governar i dels seus atacs a la llengua, la cultura, la sanitat, l'educació. No van traure res d'això.

És un episodi més de manipulació grollera de la informació i de l'engany a la ciutadania. 'Rajoy defén la Comunitat Valenciana dels atacs de Baldoví', titulaven. És repugnant. A més, la lectura que se'n desprèn és que Rajoy defensa la corrupció al País Valencià, tenint en compte que Baldoví va denunciar els atacs del PP.

Probablement volen distreure'ns d'altres qüestions. Com, per exemple, que aquesta tarda hi ha una reunió del consell d'administració de RTVV, després de la dimissió precipitada del president; o que els sindicats han anunciat d'una retirada dels plus que cobraven. La cobertura que han fet del discurs de Baldoví forma part de la tònica habitual, una agressió a Compromís perquè Compromís brame en aquest sentit i així, despistar del que és a punt de caure'ls.

En tot cas, també és significatiu que el primer discurs de Baldoví haja fet reaccionar d'aquesta manera el PP i Canal 9. Em recorda una cèlebre conversa entre Camps i Alarte, on Camps li deia: 'No s'equivoque, vostè té un problema i no és el PP, és Compromís'.

Editorial