Opinió

Simona Levi

25.11.2011

Simona Levi: 'Aprovar ara el reglament de la llei Sinde és anacrònic i medieval'

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg demostra encara més que la llei Sinde és anacrònica i medieval. I que aprovar-ne ara el reglament és exactament això: anacrònic i medieval. És censura. És una llei que entra en contradicció directa amb el que ha dictat el tribunal de Luxemburg. Si avui s'aprova el reglament d'aquesta llei serà un acte de terrorisme d'estat. Un acte salvatge de prepotència que m'entristeix profundament.

No han entès res. Es pensen que és una via per recuperar l'estima dels artistes, però ara ja sí, només són quatre gats els que es creuen que la llei Sinde protegeix algú. A més, és d'una ceguesa enorme, perquè aprovar-ne el reglament just l'endemà de conèixer-se la sentència del Tribunal Europeu de Justícia és inaudit. I es farà de la mateixa manera que s'ha fet tot allò relacionat amb la llei Sinde: per la porta del darrere. La vergonya és tan gran que ja no saben com ho han de fer perquè fora de l'estat espanyol algú els entengui.

Penseu que la llei, en el fons, comença dient que el proveïdor del servei de la societat de la informació és presumptament culpable d'un delicte contra els drets d'autor. Només això ja demostra que és una llei de censura perquè el proveïdor del servei de la societat de la informació és tothom. Tothom n'és presumptament responsable i està fora de la presumpció d'innocència.

El PSOE ha perdut molts vots per culpa de la llei Sinde. I ara que ha perdut les eleccions, serà capaç d'aprovar-ne el reglament, fent un altre regal al PP. És, senzillament, ceguesa absoluta. No hi ha cap projecte polític ni cap ideologia al darrere. No s'entén.


Simona Levi, activista cultural (X.net)

(Comentari recollit per telèfon per la redacció de VilaWeb)

Editorial