Opinió

Joan Carles Gallego

29.03.2012

Joan Carles Gallego (CC OO Catalunya): 'Si el govern no obre negociacions, el conflicte continuarà'

La vaga general d'avui és necessària, contra l'agressió més dura que hagi sofert mai el dret laboral del nostre país: la reforma laboral aprovada pel PP amb el suport de CiU. Una reforma que deixa el treballador a l'arbitrarietat de l'empresari, facilita l'acomiadament, permet la reducció salarial, els canvis de condicions laborals, i tot sense que ni calgui l'acord amb els treballadors.


A aquesta realitat, cal donar-hi una resposta. I la vaga general evidencia que una majoria de la gent d'aquest país va contra la manera com es fan les coses. Contra la reforma laboral i la política de retallades socials, que fan que entrem de nou en la recessió, que és contínua i que va destruint ocupació i evita la reactivació de l'economia.


Les retallades, més una reforma laboral que ens deixa desemparats de drets, són un retrocés. Per això la vaga també ha de servir perquè el govern retiri aquestes agressions i entengui que per a sortir del conflicte cal obrir un espai de negociació, proposar alternatives i cercar una sortida de la crisi equilibrada, amb compromisos.


En la mesura que aturem el país i omplim els carrers, en la mesura que fem evident que som majoria els treballadors que volem que les coses es facin d'una altra manera, al govern no li tocarà més remei que escoltar, retirar les agressions i obrir les negociacions. Si no ho fa, el conflicte continuarà.


Joan Carles Gallego, secretari general de CC OO a Catalunya
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial