Opinió

Joan Ribó

15.02.2012

Joan Ribó: 'Van venir amb les tenalles i van tallar la llum'

Avui al matí hem anat a l'edifici del costat de la casa de la ciutat, al primer pis, i al cinquè pis, per comprovar si hi havia llum o no, perquè ahir ens ho van dir, però no ho poguérem comprovar. I la primera cosa que hem vist és gent amb ordinadors que se n'anava. I quan hem pujat hem vist que hi havia una gent del servei d'informàtica que no podia treballar i que per això se n'anava a unes dependències municipals de Tabacalera. Anaven amb abric, passaven fred. Hem pujat després al cinquè pis, que és un servei jurídic d'assistència, i tampoc no tenien llum; anaven amb abric, bufanda… En aquell moment el cap del servei anava justament cap a la casa de la ciutat per veure què passava i què s'havia de fer.

Ahir a la una vingué un treballador d'Iberdrola, que va agafar les tenalles i va tallar la llum. Sense donar cap mena d'explicació. A mi, no m'han tallat mai la llum, però sé per què ho fan: normalment és per un motiu 'tècnic', que és el no-pagament. El problema és que no es pagava.

Com que hem denunciat la situació, i hi ha hagut molt moviment dels mitjans, a la una del migdia d'avui ha vingut un treballador que, sense identificar-se ni dir res, ha connectat la llum i se n'ha anat.

L'ajuntament ha parlat de problemes tècnics i prou. I efectivament, no pagar es converteix en un enorme problema tècnic. L'explicació és que l'ajuntament econòmicament està pitjor que no ens diuen. Això que ha passat és un mal senyal; un mal presagi d'allò que pot passar.

Joan Ribó és portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València.

Editorial