Opinió

Adel Francés

29.03.2012

Adel Francés (Intersindical Valenciana): 'La vaga general és un primer objectiu, però continuarem lluitant'

La finalitat de la vaga general no és solament la retirada del decret-llei de reforma laboral, sinó també la supressió de la política de retallades, que ha fet perdre els drets dels treballadors i treballadores. El PP fa a l'inrevés d'allò va prometre durant la campanya, de manera que s'ha deslegitimat.


La d'avui és una primera fita per a poder canviar la manera d'eixir de la crisi. L'FMI, la UE i els governs espanyols –tant l'anterior com l'actual– opten per eixides de la crisi ideològiques, no per eixides pràctiques. La cosa més aconsellable fóra de reprendre la política socialdemòcrata clàssica i la política keynesiana. Perquè aquesta desregulació neoliberal ens duu directament al desastre.


No ho aconseguirem tot amb la vaga general. Som conscients de l'abast de les nostres forces. Però també som conscients de l'abast d'allò que volem aconseguir. La vaga general és un primer objectiu, per mirar que el PP s'avinga a negociar durant el tràmit parlamentari, encara que és molt possible que el PP aguante la primera envestida. Però entenem que caldrà continuar. Tant si s'avé a negociar com si no, perquè suposant que volguera pactar res, no li ho deixarien fer, ni la UE ni l'FMI. Tot amb tot, crec que ha començat el reflux i que les coses canviaran.


Adel Francés, Secretari d'Acció Sindical de la Intersindical Valenciana
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial