Opinió

 

<89/169>

Vicent Partal

12.11.2010

Votar amb il·lusió

Ens criden a votar, de bell nou. El país, especialment el Principat, ha canviat molt aquests quatre anys. La sentència del constitucional espanyol marca un abans i un després, però també el marquen la il·lusió col·lectiva i l'alegria que ha desencadenat el fet d'entendre que podem decidir sols, sense haver de demanar permís. És aquesta il·lusió que hem de portar a l'urna el dia 28.

No hi ha una sola manera de fer-ho. Cada elector votarà com creu que ha de fer-ho, perquè cada elector té al cap un futur del país que ha de coincidir pas al cent per cent amb el meu o amb el de més enllà. No és això que importa. Allò que importa és ser conscient, ara sí i per primera vegada, que aquest futur es pot fer real i possible amb el vot. Que ningú no ho pot impedir.

La papereta és l'arma més poderosa que un poble té a les mans i aquest 28 de novembre els ciutadans podem obrir camins que fa pocs anys semblaven utòpics. La il·lusió, per tant, no pot restar al marge d'aquesta votació. No podem resignar-nos a votar sense ganes, quan tenim aquesta gran oportunitat a les mans.

No ho podem fer, ni que els polítics, els nostres polítics, no hagen fet tot quant calia per a engrescar-nos. Aquest és el problema d'ells, no el nostre. La nostra responsabilitat és de votar i de votar amb delit. Per tots i per la il·lusió de ser, d'una vegada, els amos del nostre destí.

Mail Obert