Opinió

 

<83/169>

Vicent Partal

25.03.2011

Les provocacions de Camps

En una mateixa setmana el president de la Generalitat ha organitzat un xou davant els manifestants que demanaven de poder veure TV3 a Castelló i ha crispat els veïns d'Ontinyent que li feien una rebuda disconforme. Cada vegada és més habitual que les eixides al carrer del dirigent del PP vagen acompanyades d'incidents menors i de tensió. Uns incidents i una tensió que tenen l'origen en la provocació constant del seu govern a la societat valenciana.

A Castelló cal reconèixer que la situació va excedir allò que era habitual. Fins i tot els polítics locals es van sorprendre del xou, i la policia va advertir la comitiva oficial que allò que feia el president no era gens prudent. Plantar-se davant els manifestants rient i movent els braços al ritme de les consignes és una actitud inaudita, una falta de respecte als ciutadans.

Camps sembla ignorar una norma bàsica de la democràcia, la que diu que, quan guanyes unes eleccions, tens dret de governar però no de fer qualsevol cosa que et passe pel cap. Un governant no governa, no hauria de governar, únicament per al seu partit i pensant en el seu partit.

Que això no ho entendrà mai el nostre president és obvi. Però algú hauria d'avisar-lo que no s'excedesca en la paròdia i la burla. A Ontinyent la policia es va comportar com si fórem en el franquisme, identificant persones que simplement es manifestaven políticament contra un polític i amenaçant-les perquè no usaren, per exemple, l'expressió 'corrupte'.

Amb situacions com aquesta i amb la manipulació posterior del cas a Canal 9 el país va afonant-se més i més en el túnel del menyspreu de la democràcia que el Partit Popular ha anat alimentant. I molts comencem a dubtar si els valencians vivim en una democràcia o si, com a Itàlia, la deriva autoritària no ha superat la ratlla d'allò que podríem considerar una oposició lògica entre partits.

Mail Obert