Opinió

Marc Candela

03.02.2012

Marc Candela: 'Volem que la gent es mobilitze contra els bancs i contra la política valenciana de balafiament de recursos'

Proposem a tots els treballadors del sector públic, i a la resta de la ciutadania, que retiren 100 euros dels bancs a principi de cada mes. Nosaltres hem començat avui i la intenció és repetir-ho cada mes. Amb aquesta campanya, volem assenyalar els responsables de la crisi financera que tenim, que són els bancs, castigar-los en la mesura de les nostres possibilitats, i també complementar les accions que fem unitàriament amb els altres sindicats contra la retallada salarial dels treballadors del sector públic.

No podem oblidar que patim una doble crisi. A més de la financera, patim la crisi pròpia del País Valencià, de balafiament de recursos econòmics que ha dut a terme el PP des que va començar a governar el 1995. Per això mobilitzem la ciutadania, no només contra els bancs, sinó també contra el decret llei de retallades salarials i la política de malbaratament de recursos del govern valencià.

Només amb els funcionaris, en un sol dia es traurien 13 milions d'euros dels bancs. Nosaltres proposem que cadascú traga 100 euros, o el que puga. És una manera de dir al banc: 'Aquests diners, a partir d'ara els gestionaré jo, són meus i em responsabilitze de fer-ne un bon ús, perquè no em fie de tu'.

La crisi financera va començar perquè no sabíem on anaven a parar els nostres diners. Ara hem descobert que anaven a projectes que han causat la crisi. I amb els nostres impostos al País Valencià, el mateix: han anat a parar a grans projectes ruïnosos, com Terra Mítica, l'aeroport de Castelló o l'Àgora que no sabem ni per a què serveix.

La gent està molt indignada i molt enfada amb aquest govern. El balafiament de recursos que fa anys que advertim, tota la corrupció que hem patit aquests últims anys, les persones suposadament corruptes que se salven de la justícia, el govern espanyol i el valencià que apugen impostos i abaixen sous quan van dir que no ho farien… S'han acumulat molts factors que fa que la gent, que assisteix a un espectacle lamentable, s'hagi enrabiat. S'ha vist en les últimes manifestacions: més de 150 mil persones sortint al carrer, això no s'havia vist en la història recent de la ciutat de València. La gent ha arribat a un límit i necessita projectar la indignació en el carrer.

Marc Candela
Membre de l'Intersindical Valenciana i responsable d'Acció Sindical de STEPV
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)

Editorial