Opinió

Rafa Xambó

03.01.2012

Rafa Xambó: 'Tornem a un consell de RTVV comparsa'

El dictamen del Consell Jurídic Consultiu sobre el procediment a seguir en l'elecció del consell de Ràdio Televisió Valenciana és infame. És un informe que dóna la raó en tot al Partit Popular, fins i tot diu que el director general té dret a vot en casos en què la votació és per reclamar-li que lliure un informe que es nega a lliurar.

No oblidem que Vicente Garrido, president del Consell Jurídic Consultiu, va declarar fa poc que a Camps no se l'hauria de jutjar perquè és innocent. Si açò ho diu el president del Consell Jurídic Consultiu, ja ens podem fer una idea dels dictàmens que pot arribar a redactar.

Com que el director general ha pogut votar, Miquel Domínguez ha obtingut sis vots i ha estat elegit president del consell de RTVV. Consuelo Català, amb tres vots, torna a ser vice-presidenta. I EUPV i Compromís votàrem en blanc.

I tot torna a com estava. O fins i tot pitjor, perquè ara el director general pot negar-se sistemàticament a lliurar qualsevol informe, ja que el Consell Jurídic Consultiu li atribueix la potestat de negar-s'hi. I és per açò que ja vaig anunciar que presentarem un recurs contenciós contra el dictamen.

Vaig pensar, ingènuament, que farien un dictamen de tipus tècnic i dirien que el director general no pot votar en qüestions que l'afecten personalment, tal com diu la llei. Però el dictamen considera que participar en una votació per reclamar al director general que lliure un informe no afecta personalment al director general i, per tant, que pot votar. Açò és el súmmum de la poca-vergonya.

El PP ha recuperat la seua majoria. Tornem a un consell d'administració comparsa en el qual l'únic que podem fer és exercir la crítica. No ens deixen fer res més.

Rafa Xambó, conseller per Compromís de RTVV

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)

Editorial