Opinió

Joan Baldoví

12.12.2011

Baldoví: 'Volem que el debat es faça al voltant de les persones i no dels mercats'

Serà una legislatura en què el PP deixarà poca escletxa. Tal com ha demostrat en la composició de la mesa, farà valer la majoria absoluta i apareixerà el programa ocult que encara no ha tret. Hi haurà retallades, demanarà sacrificis a la gent més humil. Per tant, serà una legislatura en què haurem de lluitar per tot allò a què no podem renunciar. Totes aquelles forces que consideren que no es pot fer cap pas enrere en matèria de drets socials i serveis públics tindrem molta feina a fer.

Segurament els primers mesos parlarem molt d'ocupació, l'economia serà omnipresent. Però a diferència del PP, des de Compromís no posarem els mercats en el centre del debat polític sinó que hi posarem les persones. Perquè són les persones les qui estan passant-ho mal, a qui se'ls demana sacrificis. Volem que el debat gire al voltant de les persones i no dels mercat ni els qui volen governar-nos des de fora del parlament.

La gent veu que la llei electoral d'aquest parlament no ens representa, a alguns ens ha costat molt d'arribar-hi. Per això un dels nostres objectius serà canviar la llei electoral perquè siga més democràtica i representativa: una persona, un vot. D'una altra banda, apostem perquè el parlament debata la dació en pagament, que és un dels drames que s'està patint actualment. I en definitiva, com a valencians (perquè no ens podem oblidar de qui ens ha enviat a Madrid i amb qui tenim el nostre compromís, que és amb el poble valencià), caldrà parlar d'un nou model de finançament que siga més just amb els valencians. Portem dècades de dèficit fiscal, dècades pagant més del que rebem, així que haurem de plantejar eixe debat.

Sobre el grup parlamentari, és un tema obert encara. Dependrà, en gran part, de com acabe el tema d'Amaiur, perquè un grup mixt amb tantes opcions, no tindríem protagonisme. La qüestió es tancarà d'ací a uns dies, però de moment és oberta i continuem parlant.

Editorial