Opinió

Joan Vila

29.03.2012

Manel Perlada (UGT Illes Balears): 'La conflictivitat va creixent, també les mobilitzacions'

El govern espanyol ha de fer marxa enrere en relació amb el reial decret-llei de reforma laboral. És per això que avui hi ha convocada la vaga. Per això i per més coses, perquè no solament perillen els drets laborals, sinó també els socials.


Les mobilitzacions sindicals van començar arran del canvi de rumb del govern espanyol l'any 2010. Des d'aleshores, i fins avui, hem lluitat contra la reforma laboral de Zapatero, contra les retallades salarials dels funcionaris. Aquesta vaga general és un punt i seguit.


La conflictivitat d'aquest país anirà creixent; també les mobilitzacions. Això no s'acaba avui, continuarà fins que la gent no recuperi allò que tenia fins ara.


Si volem recuperar els conceptes democràtics i la nostra tradició, cal que tinguin en compte les nostres decisions, i no les imposades pels mercats o per l'eix franco-alemany. La nova estratègia ha d'esser marcada per un canvi de model; i tenim el full de ruta d'aquest canvi. Esperam que s'adonin que, si no avançam, continuarem bregant. No ens aturarem fins que la gent no hagi recuperat els drets que tenia abans de les reformes i de les retallades.


Manel Pelarda, secretari d'Acció Sindical de la UGT a les Illes Balears
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial