Opinió

Francesc Felipe

13.09.2012

Francesc Felipe: 'Audiovisual valencià, any zero'

Recordarem l’any 2012 com l’any en què van posar fi al projecte RTVV i es va tancar la possibilitat de veure els canals de la CCRTV al País Valencià. Però també el recordarem com l’any en què el Tribunal Suprem va anul·lar les concessions de González Pons, fetes com un regal enverinat, per Nadal del 2005.


Aquest desgavell de l’audiovisual valencià fet per Pons va portar a la desaparició d’INFO TV com a cadena televisiva i també a la de moltes televisions locals valencianes. Va trencar l’esperança de comptar amb un audiovisual en valencià local i comarcal, a banda la televisió pública valenciana.


La ceguesa del PP va portar-lo a concedir llicències a més de 40 cadenes de televisió afins. Totes sense tenir en compte que no eren viables ni democràticament ni econòmicament, excepte, potser, les del grup EPI, força arrelat al territori valencià. Els valencians i valencianes hem viscut sota un règim democràticament elegit, però que no ha deixat de ser un règim que no té més objectiu que perpetuar-se en el poder i fer callar qualsevol veu discordant a qualsevol preu.


Avui tenim el resultat d’una política nefasta que únicament ha tingut en compte interessos personals i partidistes, un panorama audiovisual enfonsat i sense televisions fortes ni locals, ni comarcals, ni privades, ni públiques. Això és defensar els interessos dels valencians i valencianes? L’audiovisual al País Valencià s’haurà de reconstruir pràcticament des de zero.


Francesc Felipe, periodista i realitzador

Editorial