Opinió

David Hereu

29.03.2012

David Hereu (Intersindical-CSC): 'Les mobilitzacions van començar el 2010 i continuaran l'endemà de la vaga'

El nostre objectiu és d'aturar la reforma laboral, no pas de negociar-la, sinó de derogar-la. És una reforma que abasta tots els sectors, que farà créixer els acomiadaments; per tant, la massa de desocupats serà superior a l'actual. Aquesta reforma s'ha fet pensant en el paper de les grans empreses a la borsa, no pensant a fomentar l'ocupació. Pitjor, l'efecte serà l'invers, destruirà llocs de feina.


Una de les característiques d'aquesta vaga general –que tal vegada no s'ha explicat gaire– és que, per primera vegada, la van anunciar sindicats nacionals, com els del País Basc i Galícia, i després s'hi van afegir els sindicats institucionals, com són CC OO i la UGT.


Tots hem d’anar units contra aquesta reforma, però insisteixo que nosaltres no volem negociar-la, com sí que sembla que volen fer les cúpules d'alguns sindicats espanyols. Ells volen que la vaga sigui un èxit per a obligar a negociar. Nosaltres, no.


La vaga d'avui no és cap final, és el començament d'una sèrie de mobilitzacions que condueixin a la derogació de la reforma i a evitar noves pressions d'aquesta política neoliberal. La pressió que rebem, com a treballadors i treballadores, és molt forta perquè n'hi hagi prou amb un jornada de vaga. No. La lluita ha de continuar. Com fem des del maig del 2010, quan la UE va començar a pressionar amb les retallades. Unes mesures que solament porten més atur, més gent en situació precària, menys recursos econòmics per a les famílies.


David Hereu, membre del secretariat nacional de la Intersindical-CSC
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial