Opinió

 

<56/72>

Carles Solà

07.06.2012

Carles Solà: 'Fotre els catalans'

Fotre. L'extraordinari i monumental Diccionari Descriptiu de la Llengua Catalana recull unes trenta accepcions, només del verb, d'aquest mot tan nostre i viu en la parla quotidiana. Moltes m'han vingut al cap, en particular la 4a, per qualificar la decisió del govern de perseguir i sancionar els catalans que s'han negat a pagar uns peatges abusius d'unes autopistes amortitzades, propietat d'una empresa amb beneficis més que notables.


La decisió de defensar els interessos de l'empresa en comptes dels drets dels ciutadans modestament rebels no és, tanmateix, sorprenent si hom fa un breu resum de la tasca en la que està exceŀlint el govern (i, no cal dir-ho, el 'gobierno') des de ja fa més d'un any: fotre els catalans. Fotre tots els educadors, des de l'etapa infantil fins la universitària, els metges, els bombers, policies i tot el conjunt de servidors públics. Fotre també els xiquets, inclosos els necessitats d'atencions especials, els malalts, els usuaris en general dels serveis públics, malmetent-los amb conseqüències gravíssimes per al futur del país, com és el cas del sistema educatiu.


Tot això mentre ens volen fer passar amb raons d'entelèquies que saben impossibles com el concert econòmic, disminuït a un no menys entelèquic pacte fiscal, o la patètica broma de l'estat confederal, o federal. Al capdavall estar de genolls davant l'estat espanyol i aplicar amb entusiasme gens dissimulat les instruccions rebudes via BOE. Què ens espera i que podem esperar dels nostres dirigents? Jo no crec que foten res de bo. I és que el que ens cal és fotre el camp d'una vegada i, per a això, els nostres dirigents haurien de parar de fotre's de nosaltres abans no els enviem a fer la mà.

Editorial