Opinió

Enric Nomdedéu

25.11.2013

Enric Nomdedéu: 'Després de Carlos Fabra en cauran més'

La condemna per delictes fiscals demostra que mentre Carlos Fabra recaptava impostos a tota la província de Castelló a través del càrrec de president de la Diputació no pagava els seus. Parlem d'un pèssim gestor i d'un condemnat. Aquells qui durant deu anys ens deien, amb el carnet del PP a la boca, que hi havia un judici paral·lel haurien de demanar disculpes per haver mantingut durant tants anys a la presidència de la Diputació de Castelló --un càrrec d'elevadíssima importància i responsabilitat-- un senyor que ni tan sols pagava la renda i que ja és formalment un delinqüent. 


No serà cap sorpresa per al PP de Castelló. I la prova és que el substitut de Fabra, l'actual president de la Diputació, Xavier Moliner, que era el seu delfí, l'havia deixat caure des de l'endemà del dia que prengué possessió. S'esperaven alguna cosa així: ningú no l'acompanyava al jutjat. Era evident que podia acabar passant això. 


El PP té la serp dins de casa. Són un munt de causes: toques on toques et trobes delictes econòmics, per enriquiment personal, per frau fiscal, per delictes electorals de caràcter econòmic… Això hauria d'afectar electoralment, en un país democràtic i normal. Hauria d'implicar la desaparició d'un partit que té la corrupció en el seu ADN. No crec que passe, però si no fan un esforç enorme de canvis dins de casa ho tindran molt malament. 


Al final els polítics són representatius de la societat: Carlos Fabra ha fet tot això que ha fet en un moment en què les coses anaven més o menys bé a la majoria de la gent. Feia gràcia, alguns tenien una ètica molt dispersa, i no passava res. Ara tothom té dificultats per a arribar, i ara que les coses van malament és quan ha començat el degoteig de judicis. Hi ha unes certes ganes de fer sentències exemplars, i en cauran més. Caurà Rafael Blasco i segurament també alguns ex-consellers. 


Una altra qüestió escandalosa: el procés ha durat deu anys, i durant aquest temps s'ha permès que un delinqüent --ara ja ho podem dir-- continuàs presidint la Diputació de Castelló simplement perquè la justícia no és ràpida. 

Editorial