Opinió

 

<84/88>

Miquel Maresma

11.07.2005

Sexes al Cor

Reflexionant sobre el programa 'Sexes' de TV3, he pensat que era una autèntica merdeta. Sense anar més lluny, el dia que volien parlar d'orgies, el convidat, el senyor Santiago Millan, ni sabia què era una orgia, ni mai hi havia participat. A més a més, els reporters passen l'estona confonent el personal i volent-nos fer passar gat per llebre, a base de dir que, als locals d'intercanvi de parelles, s'hi practiquen orgies a dojo. I em sembla que és evident que aquests locals són una altra cosa.

Al programa 'Sexes', hi hem vist l'Albert Om, en Carles Flavià i algú més fent el mec, quan els invitaven a menjar-se unes calces de paper o un preservatiu 'tutti-frutti' en un miniespai, suposadament fascinant, del programa: el 'Tapper-sex'.

No crec que cap d'aquests reporters de vila trista de 'Sexes' sigui capaç de descriure l'excitació sexual, l'impuls, el desig, l'amor, la passió, l'enamorament, el sentiment, l'emoció, la violència sexual o la possessió, com ho aconsegueix, en canvi, i d'una manera magistral, tot l'equip de 'El cor de la ciutat'.

La seqüència del dia de Sant Joan, amb l'aleshores presumpte violador Tomàs, fou extraordinària des del punt de vista descriptiu, amb aquella autèntica metamorfosi, quan les seves neurones i els seus neurotransmissors s'encaminaven cap a la violació de la Montse. Procés sobtadament interromput pel Narcís, sense voler. O la decisió de l'Asun respecte del Paco, el triangle de la Noèlia amb el Rafa i la Isabeleta, carregat de seqüències eròtiques i excitants per als protagonistes, l'enamorament de la Montse i el Sàhara, el casament conformista d'en Marcel amb la Mari. I què no direm dels problemes emocionals del Rai, que intenta de relacionar-se amb una transsexual com l'Iris? I de la descripció dels problemes socials i familiars d'aquest petit col·lectiu? I, més enrere, de la disfunció erèctil del Peris, i de la relació extraconjugal de la Cinta amb l'advocat? O dels problemes d'en David i la Marta? I de tantes i tantes seqüències en què s'han descrit perfectament els impulsos, els sentiments, les excitacions sexuals, sí sexuals, dels personatges quotidians de 'El cor'?

Per tant, benvolguts espectadors de TV3, no us confongueu: l'autèntic programa sobre sexualitat humana, i més coses, s'ha fet a les quatre de la tarda cada dia. L'altre, 'Sexes', és per a despistar. Tant, que sembla que no hi hagi ningú que sàpiga què vol dir 'amorrada al piló'. En canvi, a 'El cor de la ciutat', sí.

Miquel Maresma
Metge. Diplomat en Sexologia per la Facultat de Medicina de Marsella

Editorial