Opinió
-
Cupons per a anar a l'infern
Josep Albinyana
26.03.2010
-
'Best places to jump'
Joan Roma
25.03.2010
-
Desinforma que desinformaràs
Marta Rojals
22.03.2010
-
Quan van mal dades, en cinc seqüències
Marta Rojals
17.03.2010
-
La MAT no ho hauria arreglat pas
Joan Martí Colomer
16.03.2010
-
Impunitat
Josep Albinyana
11.03.2010
-
La neu al Twitter
Oriol Lladó
10.03.2010
-
Neu de març
Marta Rojals
09.03.2010
-
Ortografia viària
Josep Albinyana
04.03.2010
-
Amb el teatre valencià
Xavi Sarrià
03.03.2010
-
Alta Costura
Marta Rojals
02.03.2010
-
L'esperança de l'escola
Albert Dasí
23.02.2010
-
Abans i després de Sinera
Oriol Izquierdo
22.02.2010
Marta Leblanc
04.04.2007
Article de varietats
Croquetes 'Ben ben no fos fos'. Ingredients (si et vénen de gust, si no, canvia’ls): espinacs, gorgonzola, ou i farina de galeta. Proporcions: per un quilo d’espinacs mig de gorgonzola. Nota: l’ou i la farina de galeta són per a arrebossar. Les instruccions: comencen a la ratlla següent.
De primer, i dins una olla, fes bullir aigua amb els espinacs i, un cop bullits, escorre’ls fins que no siguin ben eixuts. Quan vulguis, fes daus de gorgonzola. En un altre moment tria un bol i posa-hi una mica d'espinacs (que ja has bullit) amb uns quants daus (si ja els has fets). Aixafa aquests quants daus i la mica d’espinacs amb una forquilla i fes-ne una barreja. I, a aquesta barreja, vés-hi afegint més espinacs i més daus i torna a aixafar i a barrejar i a afegir fins que tot sigui una mescla i no hi hagi d’una banda els espinacs i d'una altra el gorgonzola. Aire.
Tens les mans netes? Quan, de la mescla, n’acabis de fer pilotes: no. I si les faig amb cullera? Fes. I pensa: ara que ja les veus, les tens al cap, si les arrebosses i les fregeixes amb l’oli ben ben calent no fos fos el formatge, te les menges? A platades! Doncs endavant, ara que saps, pots fer saber, el com cuinar croquetes d’espinacs i gorgonzola. 'Ben ben no fos fos' és un nom de mena estúpida.
Llista de compra: oligoelements, activiadors, infusió de iogurt, iogurts d’infusió, cacau de cereals, mel activada, iogurt de iogurt, trugoi, alcohol sense cervesa, tomàquets de tomata, cereals de cacau, poma de cervesa i cervesa sense poma. (Un calvados per a la Norma i uns quants senglars per a l’Obèlix! Si us plau.) Zeros per cent gratuïts al cent per cent, bios diversos ara prohibits, olives verges, amb pinyol, sense i de butxaca. Olives de butxaca. Concentrats actius i oxi actions multi multi de suavitzant natural i sabó artificial. La inventiva és diversa i el gust, de cada persona. I més amunt hi ha alguna paraula que no trobaràs a cap diccionari.
De la varietat neix l’ordre.
Vaig conèixer un diccionari que tenia un sol concepte: correcció. Plana a plana el mateix concepte i, a cadascuna, en una llengua diferent de les altres. Si el llegies del tot, llegies totes les llengües. Jo no en vaig saber pas, però m’era bo de saber que totes les parles el tenien. A les que no, el mateix diccionari els proposava un mot a mida per si mai el necessitaven (que els fes servei, és una altra història). D’un sol concepte?, direu. Direu: quin diccionari més limitat! I és que els diccionaris, naturalment, ho són, limitats. Són: allò que els qui els fan saben fer que siguin. De què n'han fet els experts de l’Institut d’Estudis Catalans del seu, en sabrem cosa el 23 d’abril. I d’aquí a dotze anys, si n’han de fer nova edició, que rumiïn: normativa o de temporada?
Editorial
-
La manera de guanyar importa
Vicent Partal
27.07.2015
-
La fi de Pujol i la fi de la Catalunya autònoma
Vicent Partal
25.07.2015
-
7 contra 155?
Vicent Partal
24.07.2015
-
El 155 o l'evidència de la desesperació
Vicent Partal
23.07.2015
-
Rajoy i els conceptes més elementals
Vicent Partal
22.07.2015
-
Anem a totes
Vicent Partal
21.07.2015
-
Ciutadans contra el(s) valencià(ns)
Vicent Partal
20.07.2015
-
Contra la revolució
Vicent Partal
17.07.2015
-
Les tres explicacions que no entendran mai
Vicent Partal
16.07.2015
-
Setanta-cinc dies per a treballar tots com bojos
Vicent Partal
15.07.2015
-
Bones vibracions…
Vicent Partal
14.07.2015
-
Turbulències, també a Podem
Vicent Partal
13.07.2015
-
Lleida és un gran exemple
Vicent Partal
10.07.2015
-
I ara un parell de preguntes
Vicent Partal
09.07.2015
-
Entre Irlanda i la CUP
Vicent Partal
08.07.2015
-
(In)justícies
Vicent Partal
07.07.2015
-
La democràcia té límits?
Vicent Partal
06.07.2015
-
Persistència per a guanyar
Vicent Partal
05.07.2015
-
Sumar
Vicent Partal
03.07.2015
-
L’embolic d’Iceta amb el 9-N
Vicent Partal
02.07.2015
-
Contra la 'llei mordassa'
Vicent Partal
01.07.2015
-
Europa, en perill
Vicent Partal
30.06.2015
-
A les vostres mans
Vicent Partal
29.06.2015
-
La trampa
Vicent Partal
26.06.2015
-
El retorn de la Generalitat
Vicent Partal
25.06.2015