Opinió

 

<84/169>

Vicent Partal

17.09.2010

Contra tothom

Sincerament, no sé gaire bé si s'han de subvencionar els bitllets d'avió als residents de les Illes. Però sí que sé què pensar-ne, del fet que un ministre de Madrid, en aquest cas Blanco, plante cara a tot l'arc parlamentari, a tota mena de representants socials i al govern de les Illes. Això és menyspreu. Estrictament.

Des de fa dècades, diria que des de sempre, els residents de les Illes tenen dret a un descompte substancial del cost del bitllet aeri per a sortir de casa o tornar-hi. No conec els casos en detall, però és evident que la majoria dels estats europeus apliquen mesures correctives com aquesta en favor de les comunitats insulars, o geogràficament llunyanes.

Així ha estat també a les Balears i a les Pitiüses, però ara el govern espanyol vol tallar aquest ajut argumentant (què, si no?) la crisi. I allò que sorprèn és que ho vol fer tenint tothom a la contra. La pregunta és, doncs, si es pot prendre una decisió contra tothom: no si és una decisió intel·ligent (això seria demanar massa, en el cas d'aquest ministre), sinó si és lícita. Tenint en compte que les conseqüències no són tan sols econòmiques sinó també socials.

Mail Obert