Opinió

 

<101/169>

Vicent Partal

01.12.2009

Tocats

Ahir es va saber una nova imputació a la presidenta del Parlament Balear, Maria Antònia Munar. És evident que cal respectar la presumpció d'innocència, però també ho és que el clima comença a semblar irrespirable. No és normal ni bo que es facen repetides imputacions a la segona autoritat del país mentre el govern que li dóna suport prova de passar la maroma.

El govern de progrés illenc va nàixer de l'experiència d'una etapa anterior molt difícil que va acabar malament. En aquell cas, i en aquest, Unió Mallorquina va ser el partit que el va fer possible, però també el partit que el va posar en perill, i que l'hi posa.

En aquesta segona experiència semblava que les reclamacions exagerades de protagonisme que tant de mal van fer al primer govern de progrés havien estat aparcades. Les acusacions de corrupció han pres el relleu. Mentre no hi haja cap condemna, segurament que no passarà res. I així és com s'han de fer les coses. Però el neguit dels votants és palès. Es veu i es palpa. Si Unió Mallorquina deixa de donar suport a l'executiu, o l'executiu es veu obligat a deixar de donar suport a Unió Mallorquina, tot indica que el resultat seran unes eleccions en les quals el Partit Popular podria, novament, intentar l'assalt al poder a les Illes. I això, malgrat les greus acusacions de corrupció que acumula.

No fa estrany, doncs, aquest murmuri alarmat que, a les Illes, i al continent també, acompanya una sotragada com aquesta imputació que vam saber ahir. Perquè és un murmuri d'anar tocats. De veure el futur amb poca fe.

Mail Obert