Paradoxalment, els retrocessos interanuals registrats pels establiments de la Costa de Maresme no impedeixen a aquesta zona turística situar-se en el tercer lloc del rànquing estatal d'ocupacions. En aquest sentit, al juliol la mitjana va ser del 85,61%, només superada pel 85,77% de Menorca i el 88,54% de Mallorca.
Les millors dades són les dels hotels de la ciutat de Barcelona. El juliol hi van passar 561.290 persones (+10,325), que van sumar un total de 1.166.784 pernoctacions (+3,78%). Contràriament al que succeeix en la resta de zones turístiques catalanes, a Barcelona tots els paràmetres són positius, tant pel que fa a viatgers i pernoctacions de turistes residents a l'Estat i estrangers. És més, creixen més en percentatge els primers que els segons, tot i que són aquests els que predominen en nombre absolut, una situació diferent a la resta de demarcacions.
En l'àmbit del conjunt de la demarcació de Barcelona, el nombre de viatgers als hotels ha crescut un 7,03%, molt per sobre de la mitjana catalana, del 2,06%, mentre que el nombre de pernoctacions creix un 2,49%, molt semblant a la mitjana, del 2,82%.
L'estada mitjana és de 2,08 dies a la ciutat de Barcelona ciutat i de 6,43 a la costa del Maresme. A la Costa Brava destaca un retrocés del 13% en el nombre de pernoctacions de turistes de l'Estat i a la Costa Daurada l'augment del 13% del nombre de nits d'hotel dels estrangers (vegeu el gràfic).