Per la revetlla del 2007 el Gremi de Pastisseria va estimar en 1,6 milions les coques que es van vendre a Catalunya. Aquest any esperen vendre'n 1,7 milions, un lleuger augment que, segons Josep Cardona, secretari del gremi, estarà motivat «pel fet que aquest any la gent ho celebrarà més, ja que cau en pont». Pot fer aquesta circumstància que els catalans escullin viatjar i s'oblidin de celebrar la revetlla? «Creiem més aviat que la gent es mourà però dins dels límits de Catalunya, així que pot ser que se'n venguin menys a Barcelona i l'àrea metropolitana però més a comarques», segons Cardona.
La preferida serà la de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la de full amb llardons i la de pinyons amb crema. Segons explica Cardona, hi ha poques novetats en l'oferta de les coques. «La que es va incorporant és la coca farcida de xocolata, que es va introduir fa tres o quatre anys, però en canvi no han tingut èxit altres coques, com la de fruits secs a l'estil del músic i la farcida amb nata o amb trufa.» «Les diades pastisseres solen ser clàssiques, la gent no sol sortir de la coca tradicional, tot i que tendeix a acceptar bé les novetats», assenyala el secretari del Gremi de Pastisseria de Catalunya.
Cada família es gastarà, aproximadament, entre 16 i 30 euros. El gremi recorda les recomanacions habituals, com conservar refrigerades les coques, especialment si porten crema. Si s'ha de viatjar amb cotxe, i per evitar les altes temperatures, Cardona diu que «és millor no portar-les al maleter», sinó a l'interior, amb aire condicionat. El gremi proposa que els dolços s'adquireixin a les pastisseries agremiades «per la qualitat, garantia i, sobretot, pels ingredients naturals que s'utilitzen en l'elaboració».
Cardona assenyala que la tradició de menjar coca és gairebé tan antiga com la de celebrar Sant Joan. Quan es va introduir tenia una forma rodona, com el sol, per recordar la seva vinculació amb el solstici d'estiu. A més, s'hi afegien fruites primerenques, una tradició que ha subsistit fins avui. També ha perdurat el fet de celebrar Sant Joan al carrer, amb les trobades de veïns entorn d'una taula.