| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 30 d'octubre de 2024


dijous, 27 de març de 2008
>

El transvasament del Segre revolta l'Ebre

La plataforma acusa el tripartit d'haver clavat una «punyalada» a la gent del territori i de no haver actuat amb honradesa

ROSER ROYO. Tortosa
L'anunci del conseller de Medi Ambient de fer un transvasament «puntual» d'1,5 metres cúbics per segon d'aigua del Segre ha fet sonar totes les alarmes a l'Ebre, que veuen aquesta extracció d'aigua com una traïció al territori. «És aigua de primeríssima qualitat si la comparem amb la que baixa de l'Aragó i això afectarà tant la quantitat com la qualitat de l'aigua de l'últim tram de l'Ebre», va manifestar ahir el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs. Per Tomàs el govern tripartit ha clavat una «punyalada» a la gent de les Terres de l'Ebre després d'haver-los fet creure que estaven en contra dels transvasaments. També els regants i representants dels sectors socioeconòmics del territori rebutgen frontalment l'opció del Segre.

Per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) el govern català no ha actuat amb honradesa amb la gent de les Terres de l'Ebre. «Han jugat a despistar i ens van fer creure que estaven en contra de la interconnexió de xarxes i dels transvasaments, i ho van utilitzar per accedir al govern», va dir ahir el seu portaveu, Manolo Tomàs, que es va mostrar decebut. «Mai han abandonat aquestes opcions i ara haurien de demanar perdó a CiU per recuperar un projecte [el del Segre] que ja va proposar Pujol fa vint anys», va manifestar Tomàs. El portaveu de la PDE també es va preguntar on està amagada la classe política de les Terres de l'Ebre i per què no es pronuncien sobre aquest projecte. Precisament la PDE s'havia de reunir ahir al vespre per abordar aquest tema i possibles estratègies. La idea és fer pedagogia a la zona de Barcelona per evitar l'enfrontament territorial i reactivar el moviment social a l'Ebre.

El transvasament del Segre també ha rebut crítiques d'altres sectors. Així, el secretari de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, deia ahir que «és el pitjor que ens podria passar». Miró es va mostrar comprensiu amb les necessitats hídriques de Barcelona però va titllar de «barbaritat» el transvasament del Segre. «Estaria més predisposat a fer la interconnexió temporal de xarxes», va dir tot lamentant que opten pel Segre perquè així l'aigua que rebran a Barcelona no passarà ni per Flix, on hi ha tones de materials contaminats, ni per Ascó, on hi ha la nuclear. Miró també va lamentar que la conselleria de Medi Ambient haja portat d'amagat el projecte i haja donat explicacions a Lleida i no a les Terres de l'Ebre.

També el president dels regants de la dreta, Manolo Masià, va rebutjar la proposta del Segre i va assegurar que tots els regants del tram final del riu la rebutjaran.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'aigua sortirà dels conreus i la refineria

>Narbona recorda que no ha rebut cap petició del govern

>ICV, en contra dels plans del seu departament

>Regants a favor de la interconnexió

>«No ens afecta»

>reaccions

>ICV és contrària al transvasament d'aigua

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.