| |||||
|
diumenge, 14 de setembre de 2003 >
El Molí de cal Tof,
al Vendrell
gastronomia
FÈLIX LLOVELL . Era l'any 1979 quan un jove amb moltes inquietuds, en Baltasar Julià, amb el suport de la seva dona, l'Encarna Martínez, va obrir per primera vegada les portes d'un restaurant que portava per nom El Molí de cal Tof. Es deia així perquè l'establiment ocupava el que abans havia estat un vell molí del seu avi, anomenat Tof i que va ser la persona que va aficionar en Baltasar al món de la gastronomia. Ara també hi ha la seva filla, Raquel Julià. El restaurant es trobava situat als afores del Vendrell, en el començament de la carretera que porta a la població de Santa Oliva, a 500 metres del centre de la capital del Baix Penedès i des de llavors ha estat tot un referent per als que busquen menjar bé en aquesta comarca, gràcies a la tasca en pro de la bona gastronomia tradicional catalana que ells han desenvolupat i que ha estat molt ferma. Prova d'això ho són els nombrosos premis i distincions que ha rebut, entre els quals cal destacar el darrer, el Plat d'Or, coincidint amb el vintè aniversari. Davant dels fogons hi trobem al xef Lluís Viñas, que coneix perfectament les tècniques culinàries per elaborar els peixos i les carns, d'acord amb les receptes típiques de la nostra terra. Té el suport del segon xef, Joan Josep Marchan. A l'hivern prenen protagonisme les carns a la brasa fetes a la llar que hi ha en el centre de la planta baixa de l'establiment. En temporada, però, el plat estel·lar és el xató, plat emblemàtic i més representatiu de la gastronomia tradicional de la capital del Baix Penedès. La carta canvia cada 3 mesos i entre les especialitats actuals podem esmentar l'amanida de salmó fumat amb vinagreta de pinyons, 12,42; l'arrossejat de fideus amb llagostins, 12; l'arròs caldós amb escamarlans, 13,82; el llenguado farcit de marisc, 21,04; els medallons de rap gratinats amb gules, 19,83; la cuixa de cabrit farcida amb bolets, 15; o la cuixeta d'ànec guisada a l'estil del Molí, 13,82. A l'hora de les postres el comensal pot triar, entr e d'altres, el pastisset farcit de crema banyat amb xocolata calenta, la tulipa de galeta farcida amb una fina capa de xocolata i el gelat de xocolata blanca, i els tradicionals bufats del Vendrell, tots valen 5,11 euros. El servei, sota la direcció d'en Josep Martí, és molt professional i amable. El celler conté una seixantena de referències de vins i caves. El sommelier és Alfons Cusidó. Com a vi de la casa se serveix un blanc Jané Ventura o un negre Rene Barbier criança, per un preu d'uns 12 euros. El Molí de cal Tof té davant un ampli aparcament privat. El local conserva l'aire tradicional i romàntic del vell molí, amb un menjador a la planta baixa i un altre a l'altell, a més d'un de privat. Forma part de Les Cuines del Vendrell, de l'Institut Català de la Cuina i és membre de la Chaine des Rotisseurs. |
Adreça: av. de Santa Oliva, 2. 43700. El Vendrell 977 66 26 51. Fax: 977 66 59 24 |
Horari: de 13.00 a 16.00 i de 20.30 a 23.30. Tanca els dilluns excepte vigílies i festius |
Serveis: aparcament. Aire condicionat. Un menjador privat amb cabuda per a 16 comensals |
|