24.10.2024 19:50
|
Actualització: 25.10.2024 12:34
Avui oferim un nou capítol de La tertúlia proscrita, amb Josep Costa, Albano Dante Fachin i Txell Partal. Aquesta setmana, incorporem a la taula la professora i investigadora Júlia Ojeda, perquè ens ajudi a analitzar els casos d’agressions masclistes que s’han destapat aquests darrers dies dins la política institucional. Ojeda és una de les impulsores del col·lectiu de Matriotes, que reivindica la necessitat de repensar l’independentisme a partir del feminisme i alhora defensa un feminisme autocentrat i en català. També s’unirà a la tertúlia la periodista de VilaWeb Esperança Camps, per explicar-nos més detalladament la crisi que hi ha a Esquerra Republicana del País Valencià, que el cap de setmana va reelegir Josep Barberà com a president. L’ex-secretària general d’ERPV ha denunciat Barberà per delictes contra la llibertat sexual, assetjament de gènere i delictes contra l’honor. També parlarem de la denúncia d’una regidora de la CUP contra un responsable de la JNC a Sant Cugat del Vallès i de la decisió dràstica que ha pres avui Íñigo Errejón, que ha deixat la política institucional, després de l’aparició de denúncies anònimes que el vinculaven amb casos de maltractament i d’assetjament.
A més, tornarem a parlar del català. Aquesta setmana, hi ha hagut una nova denúncia d’agressió lingüística, en aquest cas, a l’hospital Dexeus. Com hem d’actuar en situacions així? Cal plantar cara d’alguna manera diferent com s’ha fet fins ara? Justament, aquesta setmana també ha estat notícia el català perquè el govern d’Andorra ha anunciat que, a partir del gener, sancionarà amb multes fins a 10.000 euros els comerços que no atenguin en català.
Enguany, com que el programa s’emet en directe a les 20.00, volem que els espectadors hi participin més activament. Per això, a cada programa estem pendents de les preguntes que ens feu arribar per les xarxes socials i a YouTube. A Twitter podeu utilitzar l’etiqueta #TertúliaProscritaAgressions
La tertúlia proscrita es fa cada dijous i es pot seguir en vídeo, com un programa de televisió, a les pàgines de VilaWeb i a YouTube. També es pot escoltar en format de pòdcast a Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts i Amazon Music al cap d’unes hores.