El zoològic de Barcelona acull una femella de panda vermell, una espècie en perill d’extinció

  • L'animal, anomenat Diki, té un any i va arribar a la ciutat el passat 28 de juny

VilaWeb
Europa Press
24.08.2024 - 12:53
Actualització: 24.08.2024 - 19:10

El Zoo de Barcelona ha anunciat l’acollida d’una femella de panda vermell, una espècie en perill d’extinció natural de la serralada de l’Himàlaia, en el marc del Programa Europeu d’Espècies en Perill ‘ex-situ (EEP), que té per objectiu reforçar-ne la població.

L’animal, anomenat Diki, té un any i va arribar a la ciutat el 28 de juny procedent del Parc Animalier d’Auvergne (França), segons que ha explicat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Després d’uns dies d’acollida al Zoo de Barcelona, des de fa unes setmanes conviu amb Hindi, un mascle de dos anys de la mateixa espècie que ja era al zoològic barceloní.

Espècie vulnerable

El panda vermell o Ailurus fulgens és un petit mamífer en perill d’extinció, segons la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN), i protegit per l’acord internacional que regula el comerç d’espècies amenaçades.

Les poblacions de panda vermell ocupen una estreta franja al llarg de la serralada de l’Himàlaia, des del Nepal fins a la Xina, i les principals amenaces a les quals s’enfronta són la pressió humana –sigui per l’agricultura o la desforestació del bambú–, la caça il·legal i el canvi climàtic.

Es tracta d’un animal que viu en solitari o en parella, és molt pacífic, i de costums nocturns i alimentació gairebé arborícola, atès que es mou entre els arbres amb molta agilitat, si bé no té inconvenient a baixar a terra per desplaçar-se o alimentar-se.

Hi ha dues subespècies del panda vermell: l’Ailurus fulgens fulgens, que es troba a l’Himàlaia entre el Nepal i la regió d’Asam (Índia), que és el que es pot veure a Barcelona; i l’Ailurus fulgens styani, present al nord de Myanmar i el sud de la Xina. El nom de l’animal fa referència a algunes similituds amb el conegut panda gegant o os panda, tot i que es considera que pertanyen a diferents famílies zoològiques.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor