Vuitanta anys de la victòria de Barcelona contra el feixisme

  • El Diplocat i l’Observatori Europeu de Memòries obren el cicle '1936-1939. Memòria de la Guerra Civil', amb un col·loqui amb Georges Mink

VilaWeb

Redacció

16.07.2016 - 22:00
Actualització: 18.07.2016 - 07:18

Amb motiu del compliment dels vuitanta anys des de l’esclat de la guerra de 1936-39, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (Eurom) organitzen demà el col·loqui ‘La victòria contra el feixisme: Barcelona 1936. 80 anys de la Guerra Civil espanyola‘. Segons els organitzadors, es pot afirmar que la capital catalana fou la primera a vèncer el feixisme a Europa, tenint en compte que la guerra de 1936-39 fou l’avantsala de la Segona Guerra Mundial. L’activitat forma part del programa d’actes per a commemorar el vuitantè aniversari del començament del conflicte, que té el suport del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.

La sessió de benvinguda anirà a càrrec de Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, acompanyat d’Albert Royo, secretari general del Diplocat, i del  conseller Raül Romeva. La conferència inaugural serà de Georges Mink, professor del Col·legi d’Europa a Natolin i director de recerca del Centre Nacional de Recerca Científica de França (CNRS).

Tot seguit, una taula rodona d’experts tractarà de la guerra de 1936-39 des de perspectives diferents. El catedràtic d’història contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona José Luís Martín parlarà de la resistència antifeixista a Barcelona i Catalunya, mentre que Mary Nash, catedràtica d’història contemporània de la Universitat de Barcelona, explicarà el paper de les dones milicianes en la defensa de la República. D’una altra banda, Robert S. Coale, professor d’Estudis Hispànics de la Universitat de Rouen (Normandia) i representant de l’Abraham Lincoln Brigades Archive a Europa, analitzarà el paper de les Brigades Internacionals en el conflicte bèl·lic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor