07.08.2023 - 12:54
|
Actualització: 07.08.2023 - 13:04
Les vinyes de la zona de Colera i Portbou (Alt Empordà) i les pastures de cabra i vaca que hi ha a la zona han estat clau per a frenar l’expansió de l’incendi. Així ho ha explicat el cap d’intervenció dels bombers, David Martínez, que ha dit que havien ajudat a les tasques d’extinció i han ajudat a parar el foc. Malgrat això, les flames han cremat una de les vinyes, la de la Pineda, que el celler Hugas de Batlle té a tocar de la carretera que va a Portbou. El seu propietari, Eduard Hugas de Batlle, calcula que perdran part de la producció, ja molt perjudicada per la sequera. Les flames, tot i que van deixar gran part de la plantació intacta, van cremar de ple una vinya centenària on hi havia vegetació i algunes feixes.
Una vegada controlat l’incendi, els municipis de Colera i Portbou intenten de tornar a la normalitat mentre quantifiquen els danys i les pèrdues que han patit.