Les vinyes i les pastures, clau per a frenar l’expansió de l’incendi de Colera i Portbou

  • Una vinya del celler Hugas de Batlle ha estat cremada i perdrà part de la producció

VilaWeb
En un primer pla la vinya centenària cremada completament per l'incendi de Portbou (
ACN
07.08.2023 - 12:54
Actualització: 07.08.2023 - 13:04

Les vinyes de la zona de Colera i Portbou (Alt Empordà) i les pastures de cabra i vaca que hi ha a la zona han estat clau per a frenar l’expansió de l’incendi. Així ho ha explicat el cap d’intervenció dels bombers, David Martínez, que ha dit que havien ajudat a les tasques d’extinció i han ajudat a parar el foc. Malgrat això, les flames han cremat una de les vinyes, la de la Pineda, que el celler Hugas de Batlle té a tocar de la carretera que va a Portbou. El seu propietari, Eduard Hugas de Batlle, calcula que perdran part de la producció, ja molt perjudicada per la sequera. Les flames, tot i que van deixar gran part de la plantació intacta, van cremar de ple una vinya centenària on hi havia vegetació i algunes feixes.

Una vegada controlat l’incendi, els municipis de Colera i Portbou intenten de tornar a la normalitat mentre quantifiquen els danys i les pèrdues que han patit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor