Villar Mir surt de Colonial en saldar l’1,51% que li quedava en la immobiliària

  • Conclou una etapa de tres anys com a soci de la immobiliària de la qual va arribar a ser-ne primer accionista

VilaWeb
Redacció
06.07.2017 - 17:17

Conclou una etapa de tres anys com a soci de la immobiliària de la qual va arribar a ser-ne primer accionista

MADRID, 6 (EUROPA PRESS)

El Grup Villar Mir ha sortit definitivament del capital de Colonial, en vendre la participació de l’1,51% que encara li quedava en l’actual socimi, un percentatge valorat en uns 40 milions d’euros en funció dels actuals preus del mercat.

La corporació de Juan Miguel Villar Mir salda així la seva etapa en la companyia patrimonialista en la qual va entrar al gener del 2014 i de la qual va arribar a ser primer accionista, amb un 24% del seu capital.

Villar Mir va desembarcar a Colonial quan aquesta empresa estava en ple procés de reestructuració i sanejament, i l’abandona dies després que l’empresa tornés a l’Ibex-35 i es convertís en socimi.

En concret, la corporació ha venut els 5,42 milions d’accions que li quedaven de forma directa, a través d’Espai Actius Financers, en la immobiliària, un paquet equivalent a l’1,5% del seu capital, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El Grup Villar Mir tenia així mateix un altre 3,21% de Colonial de forma indirecta, a través d’instruments financers, si bé aquestes accions han estat “lliurades en préstec com a cobertura d’una operació financera”, segons es detalla als registres del supervisor.

La corporació conclou d’aquesta els més de tres anys com a accionista de Colonial, el consell del qual ja va abandonar al desembre del 2016, quan va reduir al 3,3% el seu percentatge en l’empresa. Posteriorment, al gener el va disminuir a l’1,5%, participació que ara liquida.

En l’actualitat, el grup mexicà Finaccess figura com a primer accionista de Colonial, on després de la recent última compra de títols controla el 13,76% del seu capital.

El fons sobirà de Qatar es manté com a segon soci de la companyia que presideix Juan José Brugera, amb una participació de l’11,7%. Després se situen la firma colombiana Santo Domingo (6,1%), i la família Puig, que recentment va prendre un 5,10%.

CREIXEMENT CONVERTIDA EN SOCIMI

Colonial va tornar el passat 19 de juny a l’Ibex-35 de la Borsa de Madrid nou anys després que deixés el selectiu. La firma compta amb una cartera d’edificis d’oficines en lloguer al centre de Madrid, Barcelona i París, que sumen 866.000 metres quadrats de superfície i un valor d’uns 8.000 milions d’euros.

Amb el seu retorn a l’Ibex, Colonial va coronar el procés de reestructuració i sanejament que va abordar el 2015, després del qual va emprendre una estratègia de creixement amb què ja ha executat una inversió de 1.760 milions a través de diferents operacions, des de compres d’actius fins a l’augment de participació en la seva filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), passant per l’entrada al capital de la també socimi Axiare.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor