‘Espanya, a un pas de la crisi nerviosa’: el documentari que ha portat Puigdemont a visitar Ginebra

  • És produït a França i intenta explicar la deriva de les relacions entre Catalunya i Espanya, l'auge de l'independentisme i la repressió durant el referèndum de l'1-O amb els testimonis de personalitats com ara Carles Puigdemon, Gabriel Rufián, Jordi Amat, Carles Porta i Josep Borrell

VilaWeb

Redacció

17.03.2018 - 17:15
Actualització: 18.03.2018 - 23:21

La brutalitat policíaca contra qui volia votar en el referèndum de l’1-O i els embats repressius posteriors han desfermat una allau de denúncies a causa de la violació de drets fonamentals a Catalunya, com han constatat Amnistia Internacional o Human Right Watch, per exemple. La setmana entrant, la internacionalització de la situació del Principat fa un pas més i arriba a la seu de l’ONU a Ginebra, on començarà el 37è període de sessió del Consell de Drets Humans, i també al Festival de Cinema sobre els Drets Humans (FIFDH), on s’ha projectat un documentari sobre la repressió de l’estat espanyol a Catalunya.

Catalogne: l’Espagne au bord de la crise de nerfs (‘Catalunya: Espanya a un pas de la crisi nerviosa’) és un documentari produït a França que intenta explicar la deriva de les relacions entre Catalunya i Espanya, l’auge de l’independentisme i la repressió durant el referèndum de l’1-O amb els testimonis de personalitats que coneixen el procés de primera mà, com ara Puigdemon, Gabriel Rufián, Jordi Amat, Carles Porta, Josep Borrell i Elpidio José Silva. Vegeu-lo ací:

https://www.youtube.com/watch?v=l439sboQcP8

Després de veure el documentari, Puigdemont ha participat en un debat sobre l’independència i la situació política al Principat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor