13.06.2023 - 21:40
|
Actualització: 13.06.2023 - 22:08
A partir de dijous l’oferta periodística de VilaWeb creix amb la incorporació de les cròniques, reportatges i notícies elaborades per The Washington Post.
Un acord entre les dues empreses servirà per a publicar en català una selecció dels articles del prestigiós diari nord-americà, que té una de les redaccions més grans del món i una de les xarxes de corresponsals internacionals més completes, amb oficines a Bagdad, Pequín, Beirut, Berlín, Brussel·les, el Caire, Dakar, Hong Kong, Islamabad, Istambul, Jerusalem, Londres, Ciutat de Mèxic, Moscou, Nairobi, Nova Delhi, Rio de Janeiro, Roma, Tòquio i Toronto i corresponsals als cinc continents.
En compliment de l’acord, VilaWeb publicarà en català especialment reportatges i notícies de política internacional, economia i ciència però també de més seccions del diari. És el primer acord que The Washington Post signa amb un diari en català i també amb un diari de la península ibèrica.
The Washington Post, fundat el 1877, és un dels principals diaris del món, conegut especialment per la cobertura que va fer del Watergate, que va originar la dimissió del president Richard Nixon. En el curs de la història el Post ha guanyat setanta premis Pulitzer, la distinció més important del món pel que fa a la qualitat dels articles publicats. Enguany n’ha guanyats dos, un per la cobertura de la polèmica decisió del Tribunal Suprem contra la llei que permet l’avortament als Estats Units i un altre per un llibre sobre l’assassinat de George Floyd i les protestes contra el racisme.
Aquesta nova operació s’afegeix a les novetats de VilaWeb, amb la voluntat de ser cada vegada més la referència central del periodisme al nostre país. Cal destacar-ne l’obertura de la seu de la redacció a València, la integració del Paraulògic i la creació de la Lliga del Paraulògic, que precisament té la gran final dissabte, la creació dels Minimots, l’exposició que es va fer a Barcelona amb el nom de “Revolució VilaWeb”, que el 2025 arribarà a València, l’augment dels continguts de ciència i economia, la creació de quatre pòdcasts de gran èxit, La tertúlia proscrita, la integració de la lectura amb veu sintètica a tots els articles i, ara, la publicació en català dels articles de The Washington Post.