22.12.2023 - 15:51
|
Actualització: 22.12.2023 - 16:11
Ernest Maragall s’ha acomiadat de la política en el seu darrer ple com a regidor després d’una llarga trajectòria política. El dirigent d’ERC ha aprofitat la darrera intervenció per dir adeu al consistori i ha dit que se n’anava convençut que Barcelona sabria “trobar el camí”. Maragall ha deixat com a deures decidir si la ciutat havia de ser “subjecte o objecte”, “capital del país o segona ciutat de l’estat” espanyol.
Maragall ha pres el torn de paraula entre aplaudiments i agraïments i amb polítics d’ERC que l’han acompanyat. Alguns dirigents dels grups han elogiat la seva figura i han dit que era un home de paraula i que havia deixat una empremta molt forta.
Maragall ha defensat que era l’hora de la política en majúscules i que tocava treballar a fons per construir país i capital. Ha indicat que ser part de l’ajuntament havia estat un privilegi i que, per ell, “governar és la tasca més noble que la vida et pot donar”. Se n’ha volgut anar sense retrets: “Retret, cap, excepte per a mi mateix”, ha dit, i ha lamentat no haver sabut complir l’encàrrec que li havien fet. “Tots sabem el que en democràcia vol dir perdre”, ha afegit.
Tot seguit, ha posat deures a la ciutat i ha esmentat la recuperació de la prefectura de la Via Laietana com un espai de memòria, la reducció de la desigualtat o la cultura al servei del país, entre més qüestions.
També ha esmentat el seu germà Pasqual Maragall i ha advertit que no tenia sentit de celebrar-lo públicament i contínuament com a referència obligada de la millor Barcelona si alhora no hi havia una exigència per tornar a formalitzar la “governació democràtica per a la realitat metropolitana, avui menystinguda”. “Me’n vaig convençut que Barcelona sabrà trobar el camí”, ha acabat. I, finalment, ha dit: “Visca Barcelona, per sempre.”