16.09.2023 - 18:30
|
Actualització: 16.09.2023 - 18:40
L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha participat en la campanya de la Plataforma per la Llengua en favor de l’oficialitat del català a la Unió Europea. Ha enviat un missatge al primer ministre suec, Ulf Kristersson, perquè el seu govern faci costat a la proposta que presentarà l’executiu espanyol en la reunió del Consell de la UE de dimarts. “La nostra és una llengua mil·lenària parlada per deu milions de persones i forma part del patrimoni cultural europeu del qual tots ens enorgullim”, diu Guardiola.
🇪🇺 Guardiola participa a la nostra campanya https://t.co/xFRbaNVffK per explicar als estats de la UE les raons per acceptar el català com a llengua oficial.
💪 Ajuda el Pep a arribar a Suècia. Fes quote RT, etiqueta #SägJa #SayYes i cita el ministeri d’exteriors suec, @SweMFA! pic.twitter.com/yBARYfRfek
— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) September 16, 2023
“Ajuda en Pep a arribar a Suècia. Cita el Ministeri d’Afers Estrangers suec”, ha piulat la plataforma en defensa del català, que aquest matí també ha fet públic un missatge similar de l’actor Sergi López destinat al president de la república francesa, Emmanuel Macron.
Ahir, la Plataforma per la Llengua va llançar la campanya “Say yes” per demanar als estats de la UE que votin a favor de l’oficialitat del català en la reunió de dimarts al Consell de la UE. La campanya inclou una web que explica, en anglès, les raons per a fer-ho. La plataforma també ha anunciat la contractació de publicitat a capçaleres paneuropees, com ara Politico, i en mitjans estatals, com ara el diari suec Dagens Nyheter. Els anuncis expliquen que la petició de l’oficialitat del català és legal, inclusiva i justa i que protegeix el patrimoni cultural comú de tots els europeus.
Llegiu ací la transcripció al català de tot el missatge de Guardiola:
“Aquest és un missatge al primer ministre suec, Ulf Kristersson. El govern espanyol ha sol·licitat a la Unió Europea que accepti el català com a llengua oficial de la UE, conjuntament amb les altres vint-i-quatre llengües europees que ja són oficials. Perquè això sigui una realitat, tots els països europeus han de dir que sí. La nostra és una llengua mil·lenària parlada per deu milions de persones i forma part del patrimoni cultural europeu del qual tots ens enorgullim. Demano a Suècia que accepti el català, la meva llengua, com a llengua oficial de la Unió. Moltes gràcies.”