03.04.2023 - 18:42
|
Actualització: 03.04.2023 - 19:49
Científics de la Universitat d’Austràlia Occidental i el Japó han establert un nou rècord després d’haver filmat uns peixos a una profunditat on no se n’havia captat mai cap, de més de vuit quilòmetres.
El setembre del 2022, el vaixell d’investigació DSSV Pressure Drop va emprendre una expedició de dos mesos a les fosses marines al voltant del Japó, al nord de l’oceà Pacífic. La missió era explorar les fosses marines del Japó, Izu-Ogasawara i Ryukyu a 8.000 metres de profunditat, 9.300 i 7.300, respectivament, com a part d’un estudi de deu anys sobre les poblacions de peixos més profundes del món.
El professor de la UWA Alan Jamieson, fundador del Centre d’Investigació de la Mar Profunda Minderoo-UWA i científic en cap de l’expedició, va treballar amb un equip de la Universitat de Ciència i Tecnologia Marina de Tòquio per desplegar càmeres amb esquer a les parts més profundes de les fosses.
A la fossa Izu-Ogasawara, al sud del Japó, l’equip va aconseguir de filmar un peix a una profunditat on no se n’havia vist mai cap, de 8.336 metres. Era una espècie desconeguda del gènere Pseudoliparis. Uns dies després, a la fossa del Japó, l’equip va recollir dos peixos en trampes a 8.022 metres de profunditat, els primers peixos recollits a una profunditat superior als vuit mil metres sota l’aigua.