20.11.2018 - 21:55
|
Actualització: 20.11.2018 - 22:29
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha desmentit aquesta tarda una altra difamació de Ciutadans contra l’escola catalana. A la comissió d’Ensenyament del parlament, ha rebatut acusacions d’adoctrinament. També ha demanat que s’aparti l’escola del debat públic.
Responent a preguntes de la diputada de Cs Sònia Sierra, Bargalló ha explicat que la paret d’un institut de Vilassar de Dalt on es veien llaços grocs segons la fotografia mostrada per Sierra correspon a una pista d’atletisme municipal, que els llaços grocs d’una escola bressol del Papiol són de cinc colors de la festa de Carnestoltes i que l’agenda d’un institut d’Olot on hi havia un llaç groc no és del departament i, per tant, canviar-la no havia requerit cap despesa.
El diputat d’ERC Josep Wagensberg ha difós un dels moments de la comissió. Bargalló explica que en una escola bressol del Papiol, durant uns quants cursos s’ha jugat amb contes i s’han fet llaços de colors diferents. ‘La persona que l’informa només li passa la foto parcial dels llaços grocs. Els llaços tenien cinc colors’, li ha explicat. ‘No aniré a una escola bressol municipal a dir-li que, si fan servir cinc colors, un dels que no poden fer servir és el color groc’, li ha recriminat.
Volen trinxar-ho tot sense miraments.
Son profundament perillosos. pic.twitter.com/0Jvy6bdcj0— Ruben Wagensberg (@wagensberg) November 20, 2018
Sobre els projectes lingüístics de centre, que també ha reclamat Ciutadans, Bargalló ha dit que el departament no els té, com tampoc no té els projectes educatius de centre. Per això el 14 de novembre van trametre un document a cada inspector per demanar a cada centre públic que faci públic a la seva web el projecte educatiu propi, amb el projecte lingüístic actualitzat.
A l’última pregunta, Sierra ha lamentat que a les escoles catalanes els pares i les mares siguin atesos en llengües en què no volen ser atesos. En aquest punt, Bargalló li ha respost que ‘qualsevol pare i mare té dret que li respectin els seus drets lingüístics en el seu contacte amb l’escola’ i ‘en una reunió de pares i mares cadascú té el dret de parlar en la llengua que vulgui’.