14.07.2022 - 17:24
|
Actualització: 14.07.2022 - 20:00
El Gran Teatre del Liceu ha informat que Víctor Garcia de Gomar continuarà essent director artístic de la institució durant un període de quatre anys “amb la comesa de consolidar el projecte artístic iniciat amb la seva arribada l’any 2019”.
El Patronat del Gran Teatre ha aprovat el pla estratègic pel 2023-2025 que busca continuar sent “un teatre referent a nivell europeu, creixent en qualitat, prestigi i servei a la societat, tot mantenint l’equilibri econòmic”. A banda de la renovació de Garcia de Gomar, també es marquen captar nous públics, incrementar el pressupost i el mestre Josep Pons continuarà al capdavant del Cor. El Liceu seguirà treballant per poder impulsar una possible segona seu.
En un comunicat, el Liceu ha explicat que el full de ruta aprovat estableix que artísticament se seguirà apostant per cantants de primer nivell, l’ús dels nous llenguatges, així com l’impuls de noves coproduccions internacionals amb teatres de referència. El Liceu també es marca com a objectius la recuperació de patrimoni musical, l’aposta per donar oportunitats als creadors del país i mantenir el creixement cap a l’excel·lència dels col·lectius artístics.
Se seguirà amb l’aposta de LiceuAprèn i LiceuApropa, de fet, per poder tirar endavant la vessant artística i la socioeducativa conceben una “transformació transversal” de la institució que passa per una evolució en matèria organitzativa i tecnològica, la captació de nous públics i un increment dels recursos per poder desenvolupar tota l’activitat del Teatre, tot mantenint l’equilibri pressupostari.
El Pla Estratègic contempla un increment del pressupost, on l’objectiu és que els ingressos propis no siguin inferiors al 50% del total i que les aportacions de les administracions públiques estiguin durant tota la vigència del Pla al voltant del 50% del total dels ingressos.
Segona seu del Liceu
Sobre la possible segona seu del Liceu, han explicat que el nou espai pretén ser un ens “polivalent i dinamitzador” de Barcelona, obert a tota la ciutadania. Les instal·lacions permetrien de “complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu del propi Teatre, fixar una temporada estable de dansa i poder comptar amb una seu per un Centre d’Òpera de Nova Creació, un ens que impulsaria la nova òpera des de tots els seus àmbits”.