Vicent Partal presenta ‘Fronteres’ a l’Alguer

  • Una cinquantena de persones han assistit a la presentació del llibre a la ciutat catalana de Sardenya

VilaWeb

Redacció

03.09.2022 - 02:10
Actualització: 03.09.2022 - 18:30

Una cinquantena de persones han participat anit en la presentació del llibre Fronteres, escrit pel director de VilaWeb, Vicent Partal.

La presentació s’ha fet als jardins de Vil·la Mosca i ha consistit en un debat en el qual han pres part també el president d’Òmnium Cultural de L’Alguer, Esteve Campus i el cap de la delegació de la Generalitat de Catalunya a L’Alguer, Gustau Navarro.

Entre el públic assistent hi havia la vice-síndica de la ciutat, Giovanna Caria, que exerceix de principal autoritat de la ciutat en absència del síndic, que ha pres la paraula durant el debat posterior amb el públic, el responsable de cultura de la Generalitat a Itàlia, Joan-Elies Adell i representants de les diverses associacions cíviques de la ciutat.

Pots comprar “Fronteres” a la Botiga de VilaWeb

Fronteres presenta en un mateix volum un assaig sobre com s’han format les fronteres i què són, trenta-set narracions curtes sobre fronteres de tota mena que l’autor ha travessat i una invitació a gaudir de l’experiència de la frontera amb la literatura, la música, les llengües i altres activitats humanes. Tiraspol, Jerusalem, Berlín, El Paso, Hiroshima, Catar i Ciutat del Cap, entre més, protagonitzen aquests retrats sobre com les comunitats humanes s’encreuen i es reconeixen no tan sols en les fronteres oficials, administratives, sinó en tota mena de línies de separació creades a partir d’estímuls i situacions molt diverses.

“La frontera com la coneguem avui –diu Partal– és un fenomen molt recent i ha tingut grans costos per a la societat internacional i per a tots nosaltres. L’obsessió per la frontera intocable, entesa com a front, com a barrera, i la combinació de l’aparició de les fronteres modernes amb les de les nacions modernes, ha fet que allò que abans era una celebració de la diferència haja acabat esdevenint un focus de tensió que ningú no sap com resoldre si no és a partir de la violència, com es va veure amb la reacció espanyola al Primer d’Octubre o com veiem ara mateix a Ucraïna”. I afegeix: “Amb aquest llibre vull acompanyar el lector en un viatge per a descobrir i apreciar la diversitat humana i ajudar-lo a entendre això que mirant els mapes oficials no es veu.”

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor