Vicent Marquès explora la història de la cuina tradicional catalana i occitana

VilaWeb
18.01.2019 - 06:00

Edicions Sidillà ha publicat el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana, dedicat a salses, aperitius, ensalades i sopes, obra de Vicent Marquès. L’obra tracta de les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre les cuines catalana i occitana. El llibre segueix el fil de les relacions entre els antics regnes, comtats i regions dels dos territoris, així com les particularitats d’unes terres que comparteixen condicions climàtiques que han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món.

Des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Marqués ha dedicat la seva vida a reunir la història d’aquesta cuina, que ara veu la llum a través d’aquesta obra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per un euro i poc la setmana pots…

llegir VilaWeb el vespre abans, comentar els articles i discutir-los amb els altres subscriptors, escoltar tot el diari en àudio, navegar sense anuncis i més.

O, més important, fer possible un diari independent, de qualitat, rigorós, compromès i nacional català. Necessari.

per només

75€

l’any

Recomanem

dldtdcdjdvdsdg
301234567891011121314151617181920212223242526272829303112345678910
dldtdcdjdvdsdg
301234567891011121314151617181920212223242526272829303112345678910
Fer-me'n subscriptor